Gratis afbeeldingen voor je website

Als iemand op je website komt, dan beslist hij in 3 tot 5 seconden of hij blijft of niet. Een van de dingen die je kunt doen om de interesse van je bezoekers te wekken, is je website visueel aantrekkelijk maken. Om je website visueel aantrekkelijk te maken, kun je gebruik maken van goede passende afbeeldingen, die jouw verhaal ondersteunen.

Afbeeldingen brengen emoties over. Bovendien zorgen ze ervoor dat je teksten worden ondersteund en je kunt er lange tekstvlakken mee opdelen.

MOOIE FOTO’S LATEN MAKEN

Het beste wat je kunt doen is mooie foto’s laten maken van jou en je bedrijf. Mensen doen graag zaken met mensen en daarom is het altijd fijn voor de bezoeken om direct te kunnen zien wie er achter de website zit.

Foto’s van jezelf kun je aanvullen met andere ondersteunende foto’s.

FOTO’S VAN HET INTERNET

Pas op met het kopiëren van foto’s van het internet. Vaak zitten er rechten op de foto’s wat betekent dat je ze niet zomaar mag gebruiken. Als je zoekt naar afbeeldingen via Google bijvoorbeeld, kun je wel aangeven dat je zoekt naar rechtenvrije foto’s die je zowel persoonlijk als zakelijk mag gebruiken.

Als je dat doet pas dan wel op dat je niet op soortgelijke foto’s klikt als je een leuke afbeelding hebt gevonden. Je gaat dan namelijk weer naar niet rechtenvrije foto’s. Die fout heb ik ooit eens gemaakt met een foto van een avocado en dat kostte me toen 400 euro. Dat was een duur foutje.

GRATIS RECHTENVRIJE FOTO’S

Er zijn verschillende websites waar je mooie, goed ondersteunende, foto’s vandaan kunt halen.

Als je meerdere foto’s nodig hebt, dan kan dat aardig in de papieren lopen. Wil je niet teveel geld uitgeven aan mooie afbeeldingen, dan zijn er gelukkig ook een heleboel websites waar je gratis afbeeldingen kunt vinden, zoals:

Unsplash.com

Pxhere.com

Pixabay.com

Pikwizard.com

Als je foto’s van deze websites haalt, dan weet je in ieder geval zeker dat je ze rechtenvrij kunt gebruiken en loop je niet het risico dat je per ongeluk een foto gebruikt waar rechten op zitten. Wel verwijzen deze websites je soms door naar sites waar je voor je foto’s moet betalen, als zij zelf geen geschikte foto’s hebben voor dat waar jij naar zoekt.

KOPJE KOFFIE

Als je gebruik maakt van rechtenvrije foto’s van een van deze websites, dan kun je de makers van de foto’s bedanken door een donatie te doen, het zogenaamde virtuele kopje koffie.

Sharing is caring...

Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on google
Share on pinterest
Share on telegram

Gerelateerde Posts

Informeren zonder verkopen

Ik had het smoordruk toen ze me vroeg of we even konden bellen. Geen probleem zei ik, want voor haar maak ik

Fouten maken hoort erbij

Vol verbijstering staar ik naar mijn scherm. Vier berichten heb ik gemist. Vier reacties op de advertentie voor mijn masterclass ‘Bereid je website

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op deze website accepteer je ze automatisch.