Bespaar tijd met afbeeldingen voor je website

Ik weet nog goed toen ik begon met online ondernemen. Ik had een krap budget. Ik wilde alles zo goedkoop mogelijk doen en tegelijkertijd wilde ik kwaliteit. Dat lukte ook wel, maar nu ik erop terug kijk kostte dat heel veel extra tijd. Langzaam maar zeker begon ik tools aan te schaffen om tijd te besparen.

Pas heel laat in mijn ondernemerservaring, leerde ik dat investeren in de juiste tools geld oplevert en die les deel ik graag met je. Een van de tools waar ik onlangs in geïnvesteerd heb is de betaalde versie van Canva.com. Heel lang heb ik gewerkt met de gratis versie van deze tool. Zo maakte ik er onder andere social media posts mee. 

Steeds vaker ging ik Canva gebruiken om specifieke afmetingen van afbeeldingen in te stellen. Bijvoorbeeld voor mijn header afbeeldingen die ik altijd op 2000 x 1333 px wil hebben. Het mooie van Canva is dat je een afbeelding in het juiste formaat kunt ‘slepen’ en dat bespaart heel veel tijd!

Het gave van de betaalde versie is voor mij dat ik een hele berg aan afbeeldingen heb waar ik uit kan kiezen. Zo heb ik dus altijd ruim keuze voor de websites van mijn klanten en de social media posts. Er zijn zoveel mensen die zelf geen goede afbeeldingen hebben en deze database is ruim.

Eerst zocht ik gratis afbeeldingen op websites zoals Unsplash en Pixabay. Die hebben ook superveel toffe afbeeldingen, maar het kost toch meer tijd om eerst een afbeelding daar te zoeken en die dan vervolgens te verwerken in een bepaald formaat. Nu doe ik alles in Canva en dat voor 12 euro per maand.

Het scheelt me heel veel re-sizen op de websites, omdat ik gewoon alle afbeeldingen direct in het juiste formaat heb. Heerlijk, uren en uren werk spaar ik uit en zo heb ik meer tijd over om nog meer mooie dingen te creëren.

Als je je gratis aanmeldt bij Canva, dan krijg je het pro account op proef. Zo kun je voor jezelf ontdekken hoeveel waarde het voor je heeft om al die toffe afbeeldingen beschikbaar te hebben, naast alle andere super features die je extra krijgt, zoals een transparante achtergrond. Handig als je een logo ontwerpt bijvoorbeeld.

Dus neem het niet van mij aan, maar check het zelf even. Ga ik nog een paar gezellige afbeeldingen maken….

Sharing is caring...

Share on email
Share on linkedin
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on pinterest
Share on telegram

Gerelateerde Posts

Informeren zonder verkopen

Ik had het smoordruk toen ze me vroeg of we even konden bellen. Geen probleem zei ik, want voor haar maak ik

Fouten maken hoort erbij

Vol verbijstering staar ik naar mijn scherm. Vier berichten heb ik gemist. Vier reacties op de advertentie voor mijn masterclass ‘Bereid je website

Is jouw website ook zo traag?

Ik zeg tegen mijn dochter dan ik nog even een blogpost moet klaar zetten voor een klant en dat ik dan kom

Deze website gebruikt cookies. Door verder te gaan op deze website accepteer je ze automatisch.